SELAMAT DATANG KE BLOG SAYE.DO FOLLOW ME.I WILL FOLLOW U BACK(^_^).JANGAN LUPE TINGGALKAN JEJAK K0RUNK.

Sunday, 18 March 2012

Segmen : Jom Kongsi Kisah Zaman Kanak-Kanak Kita

                           ASSALAMUALAIKUM



hai k0rang..hari ni Arie rase nak j0in satu segmen dari Misz

Dalila..hek3.macam bes je rase..nak k0gsi la sikit pasal Arie

zaman hingusan dulu..k0rang tak nak dengar..tak pe.,Arie

nak citer jugak^^..kalau k0rang nak j0in pun boleh.,klik je

banner kat bawah ni.,



okengg..citer nyer bermula macam ni.,cewahh..mase kecik

dulu betape nakal nyer Arie..Arie pernah main basikal sampai

jatuh.,ape??perkara biase.,ish2.,bukan jatuh yang biase2 tu

taw.,Arie naik la basikal kawan Arie..basikal dia kecik je

dan tak ade brek.,haha.,dengan selamber je Arie turun

bukit dengan lajunyer.,then Arie jatuh.,muka Arie terseret

dekat jalan.,pergh pedih yang amat.,bayangkan Arie terseret

berape meter tah.,nasib baik la muka Arie tak berparut.,

kalau tak.,tak nak keluar rumah..banyak darah w0o wa cakap

lu.,habis baju Arie.,dan k0rang nak tau tak.,kuku kelingking

belah kanan Arie tercabut.,haha.,tak de kuku terus.,k0s0ng.

tapi dah tumbuh balik la kan..




lepas tu.,betape sengal nye diriku ini..main kat tangga..

tangga tu basah..sebab baru lepas hujan.,sekali Arie jatuh

nah ambik kau muka Arie terhantuk dekat batu-bata.,

then,kening Arie terbelah.,wah ngilu tak??cuak tak??

tapi Arie tak nangis pun time tu.,sebab Arie tengah blur.,

huhu.,baju Arie berdarah lagi.,lepas tu mak bawak pegi

klinik.,hehe.,d0kt0r tu jahit la kening Arie yang dah terbelah

tu.,dia tak bagi Arie pengsan pun.,just bagi bius je.,s0

Arie nampak la tangan doktor tengah jahit kening Arie.,

huhu sungguh sadis.,sape suruh degil sgt.,banyak lagi

kes Arie jatuh2 ni.,tapi macam panjang je ceriter Arie ni.




sekarang nak citer game ape yang Arie main time kecik2

dulu.,Arie selalu main teng2..main guli..main masak2.,main

y0yo.,main bayblade..main kerete c0ntrol.,haha.,macam2 kan

Arie main.,PS 0ne pun Arie main.,huhu.,layang2 pun kit0rang

main jugak.,Arie ade 3 0rg geng.,s0rang lelaki.,2 0rang

perempuan.,main sampai tak hingat dunia.,maghrib baru la

kitorang balik.,ish3.,tapi yang paling best main gusti dengan

kakak Arie.,kit0rang suka sangat bergaduh.,huhu.,sampai

kena marah dengan mak.,siap kena baling besen lagi dengan mak.,

haha.,bising sangat d0k bergaduh.,




okay.,baru2 ni kita di gemparkan 0leh kehilangan adik Nadhirah

kan.,then masuk pulak berita akan penemuan mayat adik tu.,

kesian nye.,tergamak d0rang bunuh budak tu.,bakar pulak tu.,

ape d0se budak tu.,ape yang arwah dah buat dekat k0rang.,

tak kesian ke?perkara dah jadi,tetap terjadi.,pape pun kita berd0a

je la agar r0h adik Nadirah dicucuri rahmat.,amin,,




sekian dari saya.,h0pe k0rang enj0y yer.,assalamualaikum.,




p/s:k0men sekali j0m.,hehe^^
pecah kaca pecah simen..sudah bace harap komen

13 comments:

Dalila Samsudin said...

kita baca time awk jatuh terseret tu kita pulak yang rasa sakit --' haha . Anyway thanks joiN! :D

AzRi AtHiRaH said...

haha.,memang sakit.,0kay welc0me^^

Abdullah Mujaddidi said...

just a nice song to hear
keep in touch :)

AzRi AtHiRaH said...

0kayy.,thanks^^

soleh ksalam said...

Permainan guli kini semakin canggih. Ada satu permainan seperti guli tapi dibuat dari besi dan main guli besi atas track

Mia Daphne said...

Arie yang jatuh, tapi kite pulaks yang seriaunya --"

AzRi AtHiRaH said...

@soleh ksalam
bt0l tu.,skrang mcm2 mnde canggih^^

AzRi AtHiRaH said...

@Mia Daphne
hehe.,cuak ke.?,kite yg rase ni lgi skit.,kih3

Popkorn said...

pas ni boleh la wat cerpen...
tajuk "mukaku di jalan tar''
ahahahha

Iera balqis said...

wah ! nakal nya awk time kecik2 dulu..huhu..sama la dgn sye nie..sye pon pena masuk bilik x-ray doktor tu jahit tangan belah kiri sye patah..haha..ama2 kte nakal time kecik..haha..klo nak nostalgia klaka jgak kan..haha..

done comment ur entry & done follow ur blog ! hit me back dear..tq yea :)

awk jom terjah blog nie , komen & tekan my churp-churp skli yea disini : http://kisahhatiherbalife.blogspot.com.au/2012/03/adakah-anda-sekalian-suda-mendaftarkan_13.html

pages sye>http://www.facebook.com/pages/Iera-balqis/335898119785996

twitter sye>http://twitter.com/#!/Thahirahbalqis

blogger sye>http://kisahhatiherbalife.blogspot.com.au/

AzRi AtHiRaH said...

@Popkorn
wah hamb0ii.,siap buat cerpen.,ahah.,tp bes jugak idea tu.,kih3^^

AzRi AtHiRaH said...

@Iera balqis
awk lgi gnas.,siap msok blik x-ray.,hehe.,alaa.,zaman kcik mmang sume nakal.,haha^^

Amirul Verdasco Nadzri said...

arie, kalo jahit standard la bagi bius je..bukan kena operate..haha orang khatan pun bagi bius je.err..ok, takde kaitan...huhu

part mak baling besen tu memang terbaik! aku gelak sorang2 baca entry ang nih...