SELAMAT DATANG KE BLOG SAYE.DO FOLLOW ME.I WILL FOLLOW U BACK(^_^).JANGAN LUPE TINGGALKAN JEJAK K0RUNK.

Wednesday, 7 November 2012

WAH DAPAT MASUK SEKOLAH AKHIRNYA!!

ASSALAMUALAIKUM

Hai hai hai..apa khabar semua ni..?Arie sihat alhamdulillah..
korang tengah buat mende.?makan nasik..Arie tak makan lagi..huhu..
tu pun nak cakap..korang tak tanya pun kan..actually tak ade topik
yang nak dicakapkan untuk pembuka kata ni..senang kata kita terus pegi
ke title yang nak dibincangkan tu..hihi..

ok macam ni cerita nya..pada 3hb november 2012..wah ayat.!!
pada tarikh tu Arie cek la laman web politeknik..pengambilan pelajar sesi
disember 2012..then Arie dapat la panggilan untuk masok ke politeknik
tersebut..wah bukan main gembira..sekali tengok tempat tersebut politeknik
Ungku Omar..search la kat google di manakh itu..rupanya kat ipoh,perak..
wah jauh kot..saya ni di pahang..nak pegi ke perak..jauhnya..
nak tak nak terima je la..Arie buat keputusan untuk pergi ke sana..
tapi jauh dari rumah..kenapa??..kenapa??saya tak sanggup..
nak duduk dengan mak n ayah..hehe..
tapi tak pe la..time ni la harus berdikari..bukan beli kari..
perak pun perak la..asalkan dapat belajar..

ada siapa2 tak warga blogger ni duduk di perak??lagi2 di politeknik..
terima la Arie sebagai ahli baru di perak nanti..ecece..
orang lain semua dah nak masuk sem 2,3..Arie baru nak masuk 
sekolah..hihi..tapi tak pe la..dapat gak belajar..rezeki baru ada..
terima la..alhamdulillah





yeah ini la dia lencana politeknik tersebut..


pecah kaca pecah simen..sudah bace harap komen

Monday, 22 October 2012

To The Beautiful You

ASSALAMUALAIKUM

Hai apa khabar semua ni..sihat ke.?Arie sihat alhamdulillah..
dah bape bulan Arie tak update blog ni..maklumla masalah internet..
so tak dapat nak online..haha..hari ni entah tibe2 rasa nak update blog
yang dah bersarang ni..

Ok..berbalik pada tajuk..apekebenda to the bautiful u tu.??haa..
tu tajuk citer korea sebenarnyer yang bersiaran kat channel HD 393..
astro beyond tu..macam best je citer tu..tapi Arie tak berkesempatan
nak tengok sebab Arie tak pakai astro beyond..hehe..macam best kn
citer tu..korang dah tengok dah??best tak citer dia??share la sikit..
ada choi min ho tu belakon..cute sangat..hehe..

ok la..sampai sini je la Arie bercerita..Arie tak tau nak citer pe dah..
korag saksikan la gambar kat bawah ni..chek this out..tata..assalamualaikum (^_^)





oh lupa pulak nak cakap..korang tau tak yang baju kotak2 tu perempuan..
jangan salah sangka pulak..hehe..kiut kan..macam laki pulak tengok..
ok la..tu je..hehehe..babai..


pecah kaca pecah simen..sudah bace harap komen

Monday, 3 September 2012

I WANT THIS!!

ASSALAMUALAIKUM

Hai semua,apa khabar?sihat?Arie sihat..hew hew..
dah lama tak update blog ni kan..hari ni Arie nak 
citer sikit pasal mende ni..

apakah benda tersebut??jom kita terjah!!


-
-
-
-
-




haaa..ni la benda tersebut..Arie terjumpa la 
satu artikel ni...citer pasal perfume ni..Arie nak
beli sangat..tapi tak tau kat mana ada jual benda ni
kat malaysia..korang tau tak perfume ni jual kat mana??
and berapakah harga nya??kalau korang tau kat mana
ada jual..share la kat Arie..boleh Arie beli..huhu..
nama perfume ni "WONDERSTRUCK FRAGRANCE
TAYLOR SWIFT" haa semangat buat capslock lagi..
inform la kat Arie kalau korang tau dimanakah benda
ini dijual..ok..hehe..tq..

ok dan yang terakhir sekali Arie nak bagitau sampai
disini dulu Arie berceloteh..nanti Arie update lagi
blog ini..hoho..terima kasih..assalamualaikum..(^_^)


pecah kaca pecah simen..sudah bace harap komen

Sunday, 5 August 2012

Ramadhan Menjelma

ASSALAMUALAIKUM

Hai apa khabar??sihat??Arie sihat dan kembali
ke dunia blog..haish dah sekian lama Arie tak menaip
entry..rasa syok pulak..sampai tajuk entry pun ramadhan
menjelma..padahal dah lama menjelma..dah nak raya pun..
tapi sokey la..nak jugak tulis entry pasal puasa..

Korang yang muslim ni puasa tak?hehe..hari ni penat sangat
rasa..coz basuh rumah..almaklum la nak raya kan..kena cantek
sikit..nak minum tak boleh..puasa..ish2..tapi apa2 hal pun
Arie nak ucap selamat menyambut puasa dan selamat hari raya..
hehe..ok la..jumpa lagi next time ok...assalamualaikum (^_^)




pecah kaca pecah simen..sudah bace harap komen

Monday, 16 July 2012

Kian Menyepi

ASSALAMUALAIKUM


Hai apa khabar semua ni..?sihat ke??Arie sihat je..
dah lama jugak Arie x bukak blog ni..urm..
rindu rasanyer..huhu..Arie semakin menyepi di 
dalam dunia blog ni..kenapa ek?..nak kata bizi x de
la sangat..bizi sikit je..tu yang x terupdate blog ni..
blogwalking pun tak..x sempat la..tapi korang teruskanla
jejak ke blog ni yek..huuu..

Apa lagi nak citer yek..rasanyer x de dah..nak citer
something tapi x ingat..keh3..tak pe la..next time
Arie update lagi..sampai sini dulu la Arie menaip..
x de story dah..hehe..ok bye korang..
assalamualaikum







pecah kaca pecah simen..sudah bace harap komen

Saturday, 2 June 2012

Mega Tech Giveaway By MizzsNinie, CikMun And DrFara


Hai hai korang..hari ni Arie nak join giveaway ni..sebab hadiah dia
giler gempak..haha..macam2 hadiah menarik..korang pun jom la join
sekali..tekan banner kat atas ni untuk join..dan tengok la syarat2
untuk join tu..hehe..rugi kalau tak join..jom join..

kat sini Arie nak tag 5 orang..iaitu :
-
-
-





pecah kaca pecah simen..sudah bace harap komen

Monday, 28 May 2012

"Segmen Bloglist: Saya Blogger Newbie"

                       

         Hari ni nak join segmen ni..hehe.saje2 nak tambahkan follower..

         korang nak join ke??klik banner kat atas ni..baca la syarat2

         untuk join segmen ni..hehe..


         jom join same2...
pecah kaca pecah simen..sudah bace harap komen

Wednesday, 23 May 2012

Habis dah...

ASSALAMUALAIKUM



Hai..hew hew~ hari ni Arie update entry 
lagi..mood mengupdate kembali..hehe..
korang sihat??Arie sihat je..tak perlu panjang 
lebar la pembuka kata..cukup ni jer..huhu..


ok..kembali pada tajuk..apa makna habis dah??
apa semua ni..chese cake ke  yang habis??
bukan bukan..meraban tak tentu pasal Arie ni..
hihi..yang habis nya cerita Mahabbah dekat TV3 tu..
baru semalam cerita tu habis..giler best cerita tu..
sedih kot..tapi kenapa ending dia begitu..??
jumpa dekat tengah jalan..macam tu je..
buat la bapak dia minta maaf ke..kan..
hidup bahagia sama2 dekat rumah ke..
tapi lantak la diorang nak buat macam mana 
pun kan..Arie nak sibuk buat ape..hahaha..
yang penting cerita tu dah habis..tapi best la citer tu..
korang tengok tak??? semangat giler Arie 
bercerita kan..macam pertandingan bercerita 
dekat sekolah  pulak..hehe..


ok la..sampai sini la Arie bercerita..
jumpa lagi kat next entry ok..
see u soon...assalamualaikum..(^_^)







pecah kaca pecah simen..sudah bace harap komen

Saturday, 19 May 2012

mana satu eh??

ASSALAMUALAIKUM

Hai..harini Arie update lagi..dah lame
tak buka blog..harini rasa nak update pulak..huhu..sihat ke korang semua ni..
Arie sihat..dah makan??Arie baru lepas makan..ngee~

ok..kembali pada tajuk eh..Arie 
tengah pilih ape sebenanyer..??
Arie tengah pilih kolej nak sambung 
belajar ni..tapi tak tau nak masok
mana..1st Arie ditawarkan masuk 
kolej YPC di Cheras..
kolej tu baru je bukak..
kolej tu Arie pilih course business management..
yuran dia pun murah..2nd Arie dapat 
masuk kolej shahputra di Kuantan..
kalau di ikutkan..shahputra mahal sikit..
tapi dekat sikit Arie nak pergi..
shahputra ni Arie pilih course office management..

agak2 mana yang lebih bagus..
Arie tak tau nak pilih mana satu ni..
kolej YPC lagi bagus ke 




atau

kolej Shahputra is better..




hurm..pening..tak tau nak pilih mane satu..huhuhu T_T..
ok la..sampai sini dulu Arie update,..
jumpa lagi next entry..
Assalamualaikum  (^_^)

pecah kaca pecah simen..sudah bace harap komen

Thursday, 10 May 2012

terus muncul..

ASSALAMUALAIKUM

Hai apa khabar semua ni..??wah sudah sekian lama tak bukak blog
ni..update tak..blogwalking tak..semua Arie tak buat..rindu jugak..
tak ada mood nak bukak..line slow..so tak bukak la..hehe..
baru hari ni ada semangat nak update blog..

okay kembali kepada tajuk..tah pape tah tajuk yang Arie buat..
seriesly tak tau nak buat tajuk ape..hentam je..kikiki..terus 
muncul tu ibarat Arie baru muncul setelah sekian lame
tak jejak kaki ke dunia blog..wah gitu..

sepanjang Arie tak berblog ni..Arie dapat seorang anak sedara..
yang pertama pulak tu..giler tak seronok..seronok kot..
beronok-ronok..huhu..dia lahir pada 6 May 2012..
korang nak tengok ke gambar baby ni..??meh nak tunjuk..
chek this out ---->
-
-
-
-
-





haaa..cuba teka baby ni lelaki or perempuan..??




lena sangat dia tidur tu..huhu..

korang teka la ye jantina baby ni..hhehe(gelak evil)..jumpa lagi di next entry..
daaa assalamualaikum..(^_^)

pecah kaca pecah simen..sudah bace harap komen

Monday, 23 April 2012

The Lorax (Taylor Swift)

ASSALAMUALAIKUM

Hai semua..arini Arie update lagi yer..sudikan diri korang 
untuk bace entry ni..dan jangan lupa komen..
amboi siap promote gitu..huhuhu...

ok..kembali kepada tajuk..cerita the lorax yang keluar dekat 
pawagam tu kan..kata nya Taylor Swift alih suara perempuan tu..
walaupun cerita tu dah lama main..tapi Arie tak tengok lagi..
nak tengok..tapi tak lepas2..huhu..sebenarnyer nak tengok
cerita tu sebab ade suara TaylorSwift..dapat dengar suara
jadi la..betape Arie minat kat Taylor Swift tu..huhu..
korang minat tak kat Taylor Swift????
Arie suka sangat kat dia..suara dia best..

ok la..tu je yang Arie nak merepek..hehe..jumpa lagi next time..
kalau rajin nak update la..daaaa..assalamualaikum







pecah kaca pecah simen..sudah bace harap komen

Thursday, 19 April 2012

muncul kembali...

ASSALAMUALAIKUM


Hai hai..wah sudah sekian lama tak update blog ni...
hari ni Arie muncul kembali..blogwalking pun Arie tak 
dan buat...bizi sangat ke Arie??tak bizi pun sebenanye..
tapi rumah Arie ade masalah line internet sikit...
bukan main slow..hilang terus mood nak blogwalking..
nak singgah ke satu blog memakan mase berjam-jam..
haish..penat lorh..hari ni Arie beroperasi untuk blogwalking..
hehehehe..


by the way..thanks la kepada siapa dah sudi singgah ke
blog Arie yer..Arie akan menuju ke blog korang..terjah..
huhuhuhu...


rase2 nyer tak ade ceriter yang nak di kongsikan..
sampai sini aje la dulu yek..kalau ade citer nanti..
Arie update lagi..haaaa,.sekarang ni Arie tengah
makan gula2 susu..yang ade gambar lembu tu..tu
pun nak citer ke..peduli ape..hohoho...ok la jumpa
lagi next time....daaaaa


ASSALAMUALAIKUM




wah ape kena mengena pulak dengan lambang blog ni...?
sebenanyer nak cakap rindu kat blog ni..tapi lupa..
huhu..i miss u my blog!!!

pecah kaca pecah simen..sudah bace harap komen

Tuesday, 3 April 2012

i`m back!!

ASSALAMUALAIKUM

hai hai..sudah sekian lame Arie tak update entry ni..hew hew
sekarang Arie on the way nak ambik akak Arie yang baru
abis study kat uitm dungun..gembira hati dapat jalan2..

haa sampai sini je la kot Arie bercerite..tak tau dah nak cerite mende..
cukup la tu asalkan dah berupdate..hohoho

bye2 korang..sampai sini je dulu..jumpa di next entry..daaa


gambar ni ade kene mengene ke?

pecah kaca pecah simen..sudah bace harap komen

Sunday, 25 March 2012

I really miss her T_T

ASSALAMUALAIKUM

Hai hai.,korang semua ni sihat ke??ape.,??tak sihat.,ish3
take a medicine 0k.,hehe.,haaa tak payah nak lari tajuk la.

kembali kepada tajuk di atas.,miss her.,
macam ni citer nyer.,masa Arie form2 dulu.,
Arie ade jage sorang baby girl ni.,comei sangat.,
sekarang dia telah berpindah ke pulau pinang.,
jauh kot dari rumah Arie.,saya ni stay kat pahang.,jauh la.
sekarang ni umur dia dah 4 tahun lebih kot.,rindu la.,
jom sk0deng gambar  dia^^
-
-
-
-
-


ni gambar dia mase umo bape tah.,x ingat

teng0k ape tu??

sedih muka dia.,dia demam ni^^

gembira betul :D

ni dia umur 2 thun lbih kot.,eh.,x igt

ni yang last Arie snap pic dia.,dah tak jumpa dah.,
dia dah pindah.,huhuhuhuT_T


comel kan dia.,??hehe..rindu lah.,tak pe.,nanti suatu hari
kita jumpa yer^^

komen sikit...lalala~

pecah kaca pecah simen..sudah bace harap komen

Sunday, 18 March 2012

Segmen : Jom Kongsi Kisah Zaman Kanak-Kanak Kita

                           ASSALAMUALAIKUM



hai k0rang..hari ni Arie rase nak j0in satu segmen dari Misz

Dalila..hek3.macam bes je rase..nak k0gsi la sikit pasal Arie

zaman hingusan dulu..k0rang tak nak dengar..tak pe.,Arie

nak citer jugak^^..kalau k0rang nak j0in pun boleh.,klik je

banner kat bawah ni.,



okengg..citer nyer bermula macam ni.,cewahh..mase kecik

dulu betape nakal nyer Arie..Arie pernah main basikal sampai

jatuh.,ape??perkara biase.,ish2.,bukan jatuh yang biase2 tu

taw.,Arie naik la basikal kawan Arie..basikal dia kecik je

dan tak ade brek.,haha.,dengan selamber je Arie turun

bukit dengan lajunyer.,then Arie jatuh.,muka Arie terseret

dekat jalan.,pergh pedih yang amat.,bayangkan Arie terseret

berape meter tah.,nasib baik la muka Arie tak berparut.,

kalau tak.,tak nak keluar rumah..banyak darah w0o wa cakap

lu.,habis baju Arie.,dan k0rang nak tau tak.,kuku kelingking

belah kanan Arie tercabut.,haha.,tak de kuku terus.,k0s0ng.

tapi dah tumbuh balik la kan..




lepas tu.,betape sengal nye diriku ini..main kat tangga..

tangga tu basah..sebab baru lepas hujan.,sekali Arie jatuh

nah ambik kau muka Arie terhantuk dekat batu-bata.,

then,kening Arie terbelah.,wah ngilu tak??cuak tak??

tapi Arie tak nangis pun time tu.,sebab Arie tengah blur.,

huhu.,baju Arie berdarah lagi.,lepas tu mak bawak pegi

klinik.,hehe.,d0kt0r tu jahit la kening Arie yang dah terbelah

tu.,dia tak bagi Arie pengsan pun.,just bagi bius je.,s0

Arie nampak la tangan doktor tengah jahit kening Arie.,

huhu sungguh sadis.,sape suruh degil sgt.,banyak lagi

kes Arie jatuh2 ni.,tapi macam panjang je ceriter Arie ni.




sekarang nak citer game ape yang Arie main time kecik2

dulu.,Arie selalu main teng2..main guli..main masak2.,main

y0yo.,main bayblade..main kerete c0ntrol.,haha.,macam2 kan

Arie main.,PS 0ne pun Arie main.,huhu.,layang2 pun kit0rang

main jugak.,Arie ade 3 0rg geng.,s0rang lelaki.,2 0rang

perempuan.,main sampai tak hingat dunia.,maghrib baru la

kitorang balik.,ish3.,tapi yang paling best main gusti dengan

kakak Arie.,kit0rang suka sangat bergaduh.,huhu.,sampai

kena marah dengan mak.,siap kena baling besen lagi dengan mak.,

haha.,bising sangat d0k bergaduh.,




okay.,baru2 ni kita di gemparkan 0leh kehilangan adik Nadhirah

kan.,then masuk pulak berita akan penemuan mayat adik tu.,

kesian nye.,tergamak d0rang bunuh budak tu.,bakar pulak tu.,

ape d0se budak tu.,ape yang arwah dah buat dekat k0rang.,

tak kesian ke?perkara dah jadi,tetap terjadi.,pape pun kita berd0a

je la agar r0h adik Nadirah dicucuri rahmat.,amin,,




sekian dari saya.,h0pe k0rang enj0y yer.,assalamualaikum.,




p/s:k0men sekali j0m.,hehe^^
pecah kaca pecah simen..sudah bace harap komen

Friday, 16 March 2012

Layan la dengan el0k ! !

ASSALAMUALAIKUM

Hai k0rang.,0kay hari ni Arie update lagi entry baru^^.,
ok,.apsal lak tajuk entry Arie macam tu.,
haaa.,ni la yang nak citer ni.,0kay.,j0m bace~

k0rang pernah tak pergi kedai makan tapi waiter tu 
muka macam nak makan orang.?,sikit pun x de
keikhlasan dalam hati.,huh.,dah la muka masam mencuka.,
then,buat air dan masak makanan pun muka ketat je.,
ish3.,k0t ye p0n bg la senyuman sikit.,ni tak.,
muka macam kat bawah ni

-
-
-






awak tu nak menjual,biar la muka manis sikit.,kan.,?
kalau cepat tak pe.,ni buat air pun ber jam.,haish.,
makanan lagi la lambat.,nasi satu2 sampai.,
s0rang dah abis makan.,baru makanan yang lain sampai.,
dah la time tu Arie dengan family ber enam.,
s0 cer kire sikit bape banyak mase yang telah t'buang.,
hurrrmmm.,tak kisah kalau masakan tu cincai macam mane.
asalkan dalam hati tu ikhlas nak menjual.,
kalau tak ikhlas.,baik tak payah jual.,
patut la kedai tu tak ade pelanggan.,suram je kedai.,
lepas tu kan.,ade la cust0mer lain datang.,
dekat 20 mnit 0rang tu tunggu.,tak ade sape pun ambik order
last2 cut0mer tu blah dalam keadaan bengang + marah,.
d0rang hentak kerusi tu.,hurrrmn.,

kalau kedai ceria dan waiter yang beri senyuman manis.,
baru best 0rang nak datang.,0rang suka je.,makanan sedap
baru la 0rang suke.,cer waiter kat luar sane beri muka macam 
dekat bawah ni.,mesti 0rang pun suka nak datang.,
-
-
-


p/s:jangan berlagak s0mb0ng sangat^^

pecah kaca pecah simen..sudah bace harap komen

Wednesday, 14 March 2012

rindu sangat ni ! !

ASSALAMUALAIKUM


HAI K0RANG.,haa.,lame dah tak blogwalking ni.,lame ke.?
sehari je k0t.,haha.,tapi seriesly bagi Arie lame sngat^^.,
rindu nak bl0gwalking.,

Arie pergi mane tak 0n9 sehari,.?haa.,Arie pegi KL la.,
ser0n0k k0t.,haha.,macam jakun je.,tak de la jakun pun.,
just dah lame Arie tak jalan sane.,pegi la jalan2 jap
isi mase k0s0ng ni.,b0san duduk kat rumah.,
ayah ajak pegi sane.,laju la terus nak ik0t.,
tapi tak pegi sh0ping mane pun.,jalan kejap2 je.,
dan la r0und sekejap kat kawasan klcc,.hew hew~
sedih pergi sekejap je.,tak pe.,insyaAllah lepas ambik
result spm Arie pegi sane lagi.,duduk kat rumah c0uzen
kejap.,dia suruh pegi rumah dia.,hehe.,

0kayy sampai sini dulu Arie bercerita.,n rase macam nak 
buat entry lagi pasal lain pulak.,tapi es0k la pulak 
Arie update.,hehe.,0kay jumpa lagi di next entry.,
daaaa.,




pecah kaca pecah simen..sudah bace harap komen

Saturday, 10 March 2012

My Favorite Collections

ASSALAMUALAIKUM

Halo k0rang,hari ni Arie nak j0in satu k0ntes seperti taj0k kat atas ni.
k0ntes ni di buat 0leh Fear.'s0ry akak,sy tak tau name akak,
s0 sy gune name yang di gunakan di sh0utb0x'hehe^^.
j0m kite terjah bl0g dia ramai2.,j0in sekali j0m :)
0kay.,memang barang collecti0ns Arie tak berape nak semenggah,
tapi Arie sayang sangat2.,hehe.,tak ade la mahal mane,tapi banyak lagi
barang c0llection Arie,tapi mane tah.,malas nak carik.,keh3.,
hehe.,s0 terpikir la buku2 pun kire collection jugak kan.,perfume pun.,
untuk pengetahuan korang,Arie memang giler kan perfume,tak tau 
kenape minat sangat,tapi seprti gambar kat bawah ni,
Arie dapat dua je gambar perfume,yang lain2 tu Arie x tangkap gambar,
dan perfume tu dah habis dan dah di buang,tak dapat tangkap gambar.
okay sekarang j0m teng0k gambar kat bawah ni^^




 nah engkau,teng0k Arie pun berp0zing sekali.,hehe,

tu buku2 ep0p yang Arie dah beli selama ni,

duit belanje sek0lah Arie.,Arie buat beli buku.,

s0 sekarang dah tak sek0lah.,macam mane pulak Arie nak beli buku,

Arie mintak duit kat ayah Arie.,huhuhu.,kadang2 mintak kat mak.,

seriesly Arie cakap,mase sek0lah dulu.,mak Arie tak bagi beli buku,

dia marah sangat Arie beli majalah,kalau beli buku sek0lah tak pe la.,

then.,Arie beli ny0r0k2 dari mak.,tak0t kene marah.,tiap kali nak beli je,

s0r0k tak nak bagi mak tau.,padahal mak Arie tau jugak.,haha.,

sekarang dah tak sek0lah.,tak payah beli ny0r0k2 dah.,ngee~



 0kay.,kalendar ni dapat mase ep0p keluaran januari 2012.,

mahal giler k0t harge dia.,tapi tak kisah,nak kalendar ni punyer

pasal.,Arie beli jugak.,guna duit Arie tau.,abis duit saye.,huhu.



 haa,ni la perfume yang Arie beli,tak mahal pun.,kite ni 0rang biase.,

tapi Arie suke sangat kaler purple.,s0 perfume yang Arie beli.,sume

kaler purple.,ngee~ni kire c0llecti0n jugak la yer.,sebab.,perfume

Arie yang lepas tak habis lagi.,banyak lagi.,tapi Arie dah beli baru.,


 ni pulak buku2 yang Arie beli.,belum campur buku jename lain lagi.,

hehe.,Arie memang giler kan buku.,minat sangat dengan buku.,buku

sek0lah tak minat pulak.,erk~hehe :D

tu ha.,siap dengan kalendar sekali tu.,super juni0r yang penting tu.,

heheh.,



ni pulak perfume yang latest.,Arie baru beli.,teng0k.,kaler purple lagi.,
had0ii.,hehe.,tak pe lah.,ni pun susah jugak Arie nak beli,
duit tak berape nak ade.,tapi dah minat sangat.,beli je la.,



0kayy.,yang ni nak tunjuk buku suju tu.,

Arie nampak buku tu.,laju jer terus ambik.,tak pikir dah

pasal duit.,minat dengan suju.,hehe.,


haaa.,sampai sini k0t cerite nyer.,banyak jugak duit yang telah

di habis kan.,mungkin dalam rm10o lebih dah kot.,tak banyak duit

yang Arie guna.,k0rang mesti lagi banyak barang c0llections kan??

mesti lagi mahal.,tapi tak kisah.,walaupun murah.,tapi sangat berharge

bagi Arie tau.,hehe.,0kay.,


di sini Arie tag beberape 0rang kawan

                           1.jannah

                           2.najwa

                           3.arvin
pecah kaca pecah simen..sudah bace harap komen

Thursday, 8 March 2012

Jom join Contest Saja2 Buang Masa

hai assalamualaikum.,okayy.,hari ni baru rajin nak j0in k0ntes.,
sblum ni memang Arie tak minat j0in,sebab malas nak buat entry.,
erk~haha.,s0ry yer.,s0 hari ni j0in la satu k0ntes.,mari k0rang semua
j0in k0ntes.,

k0ntes ni di buat oleh k.linda.,dan dia yang sh0w dekat Arie supaya
j0in k0ntes ni.,then Arie j0in la.,

0kay.,
 "Saya suka masuk contest ini kerana ........" tidak lebih 16 patah perkataan
   (16 patah perkataan tu selepas perkataan 'kerana')


saya suka masuk contest ini kerana saje2 nak isi hari yang b0san,dan hadiah dia bes, 
nanti dapat edit2 gambar saya ni^^.


di sini saya ada tag beberape 0rang kawan


               1.teha

               2.zana






pecah kaca pecah simen..sudah bace harap komen

wah,cuak,tak0t,berdebar!!

                                       ASSALAMUALAIKUM

Hal0 semua.,m0od meng update ni tak berape nak ade lah,
tapi hari ni tibe2 je rase nak update.,hew hew~

0kay,kenape Arie punyer entry macam2 rasa ade,bercampur baur,
ape pulak yang Arie tak0tkan ni,haaa,k0rang mesti tau kan,
result spm akan keluar tak lame lagi,dan Arie adelah salah se0rang
cal0n yang akan ambik result tersebut,hehe.,tak0t lah.
mase dulu Arie tak sabar sangat nak ambik result,c0z nak tau
ape keputusan yang bakal Arie dapat,tapi bila dah nak dekat ni.,
rase tak0t pulak nak ambik.,rase macam x nak pegi ambik jer,
tapi Arie sentiase berd0a agar dapat result yang cermelang,
h0pe Arie per0lehi result yang terbaeekk!!hehe.,




0kay,ni ekspresi Arie bila pikir result nak keluar,hehe^^


then,tibe2 m0od berubah macam di atas ni,terlalu gembira,
kenapa pulak gembira sangat ni???j0m teng0k bawah..
-
-
-
-
-

taraaa,ensem tak,??seriesly muke ni terus buat Arie melted like a ch0colate.,

hehe.,c0mel sangat dia ni.,siapakah mamat ensem kat atas ni.,??

haaa.,ni lah L.,name dia L.,dari kumpulan Infinite.,daebak!!

hehe.,0klah.,sampai di sini dulu yer cerita Arie,see u next time.,

daaaa.,assalamualaikum (^_^)
pecah kaca pecah simen..sudah bace harap komen

Friday, 2 March 2012

I make a mistake again!!

ASSALAMUALAIKUM

0kay,seperti taj0k di atas "mistake".kesilapan ape yang telah Arie lakukan.?okay nak taw kesilapan ape.?
jeng2....
-
-
-
-
-


ape kene mengene dengan gambar t0pup kat atas nim..kesilapannya ialah...
pada suatu hari mak Arie beli topup.then,setibanyer ni kedai makan,mak Arie suruh masukkan topup
ke dalam f0n dia.selalu Arie g0res pakai kuku jer.tapi mase mak Arie bagi topup tu,mak Arie bagi sekali
duit syiling 5 sen.hehe..Arie guna la duit tu untuk g0res mende alah tersebut.,
tapi entah kenape ter0ver d0s pulak mengg0resnyer.sampai nomb0r tu tak nampak n0mbor
berape.,hehe.,ganas tak.,?Arie testing je la taip n0mbor tu.tak dapat jugak.
tak0wt 0ver limit lak nanty,then Arie bagi la t0pup tersebut kat abang Arie.
dia gune la f0n dia tapi tak dapat gak.macam biase takut 0ver limit pakai f0n ayah Arie pulak..haha..
tak b0leh jugak.then,akak Arie pulak testing.dia buat sekali je,pastu give up.haha
kalau tak b0leh jugak Arie kena ganti balik topup mak Arie,c0z kesian,
bersusah payah dia beli,tapi tak la susah mane.abang Arie cakap,call celc0m centre jer.
tak nak la Arie,segan.saya ni pemalu 0rangnyer.Ece.,hehe..es0knyer sis Arie test lagi sekali,
dia tuka n0mbor yang di sangke 8 tu kepada 0.then,berjaye akhirnyer.haha.,selamat duit Arie...
lalala.,dan selamat jugak suare Arie yang c0mel ni  perasan la pulak.,serab0t ...
okay.,sampai di sini sahaja.,jumpa lagi next entry...daaa



p/s: untuk pengetahuan k0rang sebelum t0pup tu berjaye di isi,mak Arie beli t0pup lain..
kesian sangat..mintak maap sangat2 mak!!





pecah kaca pecah simen..sudah bace harap komen

Thursday, 1 March 2012

masa tak cukup!!

                                         ASSALAMUALAIKUM

okayy.,hari ni Arie nak sangat update entry c0z dah b0san dengan entry lame.,

hehe.,tp mase tak cukup pulak.,s0 Arie just buat entry ringkas2.,

es0k pulak Arie update entry,.nak citer s0mething.,tapi mesti panjang berjele.,

hehe.,0k.,hari ni just pembuka kate dulu.,hehe.,es0k jumpa lagi.,daaaa.,

assalamualaikum




p/s : entry ni tak ade gambar.,b0san^^
pecah kaca pecah simen..sudah bace harap komen

Tuesday, 21 February 2012

sedap jugak (^_^)

                                                       ASSALAMUALAIKUM

hai semua!sihat tak hari ni?sihat!!alhamdulillah.

ok hari ni aku Arie nak cerita pasal gambar dekat bawah ni...j0m terjah!!





                             f0t0 ni rembat dekat go0gle (^_^)


 nyum2.,nampak sedap kan.,ape name dia,kimchi ramen.

 haa,sedap bet0l teng0k.nak try makan tapi tak berkesempatan pegi kedai nyer.

 tak ade sape sudi bawak.hehe^^.kalau pandai bawak kereta

b0leh jugak Arie pegi kedai tersebut.




 0k,teringin jugak Arie nak rase mende ni,

then Arie terjumpa larh kimchi ramen  yang segera punya,terus je beli,

tapi tak ade la cantik seperti gambar di atas.nak teng0k tak kimchi yang segera punyer.,?

haaa.,kejap eh
                                                                -
                                                                -
                                                                -
                                                                -
                                                                -
 ni la kimchi yang segera tersebut,luar je gambar macam tu,

dalam dia biase je.,hehe.,tapi sedap jugak lah rase dia.,

yang penting ade c0p halal taw.,yang di sahkan.,keke~


     
0k la.,sampai sini dulu entry Arie untuk hari ni.,

next time buat entry pasal citer lain pulak.

0k.,bubye.,,daaaa.,assalamualaikum(^_^)
pecah kaca pecah simen..sudah bace harap komen

Friday, 17 February 2012

beruntung nyer!!

ASSALAMUALAIKUM

hai semua!!haaa baru update entry baru hari ni lepas sekian lame x update.line br0adband ade masalah 
sikit,sebab ape.,??sebab dah over limit.banyak sangat bukak sane sini.hehe^^
ok,semua tu x ade kene mengena dengan tajok di atas,haha,lain yang nak cakap,lain yang di cerita nye.
ok,ape yang di maksudkan Arie beruntung ni.,?siape yang beruntung.haaa.Arie la orang beruntung tu.keke~
nak tau kenape?sebab macam ni cerita nyer

pada suatu hari,mak Arie nak pegi kedai,Arie pun tempah aiskrem k0rnet0 yang name nyer drumstik tu.Arie suke yang vanila yang campur dengan choc0late chip punye.lepas tu,mak Arie pun balik.dia panggil la Arie,dia kate "ni ha mak beli t0pup ni".pastu Arie tanye "t0pup sape mak".mak Arie jawab "kate tadi suruh beli t0pup".
haha,Arie ketawa guling2,orang suruh beli eskrim,tapi t0pup yang dapat.,hehe.,kire unt0ng la dapat t0pup c0z Arie tengah x ade kredit.,kih3.ad0ii.

0k larh.sekian dari Arie.,sampai sini je la yek.,jumpe di next entry.,hehe.,0k tata.,assalamualaikum.





haa,ni la t0pup tersebut.,hehe.,tapi x de la banyak cmni mak beli
wah2,sedap nyer eskrim ni,

pecah kaca pecah simen..sudah bace harap komen

Tuesday, 7 February 2012

al0l0~ c0mel nyer^^

^ASSALAMUALAIKUM^

HAI K0RANG.,jumpe lagi di epis0d 'alolo~c0melnyer'.,haaa.,ape benda pulak dah yang di
kate kan c0mel ni.,k0rang sume ni nak tau ke.,j0m kita terjah.,zasss
-
-
-
-
-

                                jeng2.,fixie bike.,i l0ve it.,


       Arie suka sangat fixie bike seperti kaler di atas ni.,haha.,

       perasan x tayar yang kaler merah 2.,Arie edit

       sendiri.,tu pasal huduh beben0.,Arie nak beli.,

       tapi x de geng la nak naik basikal.,malu naik s0rang2.,

       k0rang nak teman Arie naik x.,?????j0m beriadah.,hihi,.

       0k la.,sampai di sini dulu c0retan daripada Arie.,

       bila Arie ade idea nak tulis bel0g.,kite jumpa lagi yer

       di epis0d akan datang.,yeah.,!!


       kansamhamnida kerana sudi baca bl0g Arie ni.,

       saranghae <3 all chigu(s)

                                        ASSALAMUALAIKUM
pecah kaca pecah simen..sudah bace harap komen

Saturday, 4 February 2012

mY bEl0vEd tedDy



ASSLAMUALAIKUM^^

Hai k0rang.,selamat petang.,hari ni Arie nak citer pasal teddy bear Arie.,teddy ni x de la besar pun.,
Arie x suke besar2.,lagi pun teddy ni bukan buat tid0.,but letak dekat dalam
beg kertas.,muahaha.,jahat x Arie.,
k0rang nak teng0k ke teddy Arie.,??haaa.,nak teng0k!!jap eh
-
-
-
-
-
-
-
-

       haaaa.,ni die teddy terseb0t.,kaler pink gitu.,Arie bagi name Pinky

      sebab kaler die pink.,sebenarnyer baru semalam bagi name ni.,keh3.,


       dah lame jugak larh Arie beli teddy ni.,mase darjah enam.,

 tu pun dah abis sek0lah.,bulan 12.,tahun 2006 and n0w dah mencecah 2012.,

 um0 Arie dah 17.,hihi^^.,sepatotnyer 18 c0z Arie lahir tahun 1994.,

 tapi bufday Arie lambat lagi.,s0 bel0m mencapai um0 18 yer.,

 haaa.,lame x.,tapi mesti k0rang pun ade jugak barang yang dah lame kan.,

     hehe.,ok la.,sampai sini aje dulu st0ry m0ry dari Arie.,lalala~

           jumpa lagi k0rang.,muaahh.,assalamualaikum^^
                                   
                       hehe,.saje je interframe jap.,jangan mara aaaa^^

                         p/s:menyib0k je Arie nak bergambar juga.,
                                 menyempat pegi amik tudung jap.,ngee~
pecah kaca pecah simen..sudah bace harap komen

Monday, 30 January 2012

I want this ! !

ASSALAMUALAIKUM

hai korang semua.,jumpa lagi di episod 'i want this'..hehe.,k0rang ni nak tau tak ape yang Arie nak 
sangat tu.,nak tau ape dia.,check this 0ut
-

-

-

-

-

-

-

taraaaa.,ini la yang Arie nak sangat tu.,nak beli.,
tapi tak tau dekat mana ade jual.,

kalau Arie tau pun.,Arie bukan nak beli pun.,hehe.,
c0z Arie segan nak pakai semua benda
   alah ni.,hehe.,tapi kalau k0rang terlalu baik hati.,
beli kan la untuk Arie.,hehe.,bukan ke
sedekah tu satu amalan yang mulia.,kih3.,tak gitu.,
kalau jumpa kat kedai pun.,dapat bergambar
pun jadi la.,lalala~~

buat malu jer nak bergambar tapi tak nak beli.,kan2.,hurm.,
ape2 pun sampai sini je laArie bercel0teh.,x tau dah mende nak cakap.,
asalkan Arie dah cakap ape yang Arie
nak sangat memiliki.,hehe.,ok k0rang.,sampai je la yek.,nak teng0k putri yang di tukar.,
haha.,0k.,daaaa.,assalammualaikum dan salam sejahtera^^

p/s:terabur sikit susunan ni.,h0pe k0rang bace la yek.,

pecah kaca pecah simen..sudah bace harap komen

Saturday, 28 January 2012

f0llower bertambah dengan pantas^^

                                    ASSALAMMUALAIKUM

hye k0rang.,sihat ke.,?Arie meng update lagi hari ni.,Arie just nak cakap follower Arie bertambah dengan laju nye pagi tadi.,nak tau kenape.,c0z Arie j0in club bl0gger kak lyssa.,eh2 bet0l ke panggil club.,main sebut je.,kalau salah buat malu je.,hehe.Then Arie tinggal la link bl0g Arie.,lepas tu dorang sume singgah bl0g Arie dan foll0w.,Arie pun foll0w la d0rang balik.

dari sudut pandang korang.,foll0wer Arie x ade la ramai mane pun kan.,tapi Arie gembira sangat and foll0wer meningkat dengan laju nye pagi tadi dalam mase 20 mnit.,hehe.,thanks korang.,sayang k0rang semua(ceh baru nak sayang).,x ade lah.,ape2 hal pun Arie tetap sayanggg korang.,k0rang perasan tak penulisan Arie lain sikit Arie ni.,tu pun kalau k0rang bace entry sebelum ni la.,penulisan Arie kali ni x gune shortf0rm.,c0z tut0rial kak lyssa cakap jangan guna shortform.,s0 Arie guna ayat yang panjang.,biar skema sikit.,hehe.,ok la k0rang.,sampai sini sahaja.,ok daaa.,assalamualaikum.,sayang korang all              chigu(s)
pecah kaca pecah simen..sudah bace harap komen